Een lekker gekruide kip uit de oven, een gemarineerde kipsaté of een klassieke, zacht gestoofde coq-au-vin. Met kip kun je alle kanten uit. Ook in wereldgerechten, zoals een Mexicaanse wrap of Thaise curry. Maar wat bepaalt nou de smaak en de kwaliteit?
De combinatie van gebalanceerde voeding, frisse lucht, spel en beweging bepaalt in sterke mate de kwaliteit en malsheid van het kippenvlees. Voor dit vlees met een verhaal ben je bij de Keurslager aan het juiste adres.
Cooijmans Keurslager heeft gekozen voor De Gildehoen van Poelier van Berkel uit Loon op Zand. Onze kip groeit op bij een normaal dag en nachtritme en heeft veel meer (60%) leefruimte. De kuikens groeien langzaam, waardoor ze langer gehouden worden.
Door de extra ruimte die de Gildehoen heeft vertonen ze veel speels gedrag. Om dit gedrag te stimuleren staan er balen stro in de stal als speelmateriaal en wordt er naast het reguliere voer ook tarwe bij gestrooid om het scharrelen te bevorderen. In augustus wordt de tarwe en het stro van lokale boeren hier gebracht, we slaan dit op in onze schuur.
Per 1 december 2016 is Gildehoen een 100% Antibiotica vrije Hollandse kip.
Gildehoen is als enige in Nederland en ver daarbuiten hiervoor gecertificeerd door een extern bureau namelijk ISACERT.